Ontwerp

Esencio ontwerpt ecologische huizen en kleine kantoren van natuurlijke materialen. Al Esencio’s projecten minimaliseren gebruik van energie, water, en grondstoffen, terwijl ze een gezonde binnen en buiten omgeving nastreven.

Architectuur is belangrijk voor de wereld. Het heeft invloed op de gemoedstoestand van de mens.
Schoonheid kan een mens gelukkig stemmen. Veelal gebeurt dit onbewust. Daarentegen is het de taak van de architect zich er wel degelijk bewust van te zijn, want architectuur is niet vrijblijvend.
We wonen er in en zijn vaak 24-7 omringd door gebouwen. Laten we die wereld om ons heen daarom zoveel mogelijk schoonheid meegeven.

Esencio maakt om die reden geen intellectuele abstracties, maar ontwerpen waarin de liefde en de aandacht van de ontwerper voelbaar is…
Elk detail verzorgt en een menselijke schaal zijn essentieel.

[lightbox group_id=”ontwerpen” thumb_url=”https://www.rikverhoeven.nl/wp-content/uploads/2014/04/materialen.jpg” big_image_url=”https://www.rikverhoeven.nl/wp-content/uploads/2014/04/materialen.jpg”]

Natuurlijke materialen

Elke ontwerp-opgave wordt benaderd vanuit liefde. Liefde voor mensen, natuur en stad.
Termen als schoonheid, verwondering, duurzaamheid en bruikbaarheid spelen een belangrijke rol in het ontwerpproces.

Esencio gelooft in samenwerking. Iedereen heeft zijn eigen talenten en expertises.
Met vele contacten in alle disciplines van de bouw kan Esencio elk werk, groot of klein, tot een goed einde brengen. Samenwerking is de sleutel tot succes.

Specialiteiten

[lightbox group_id=”ontwerpen” thumb_url=”https://www.rikverhoeven.nl/wp-content/uploads/2014/04/zonlicht.jpg” big_image_url=”https://www.rikverhoeven.nl/wp-content/uploads/2014/04/zonlicht.jpg”]

Daglicht is een belangrijk ontwerpmiddel

Esencio is gespecialiseerd in:

  • passieve zonne-energie
  • niet giftige, inheemse, en hergebruikte materialen
  • efficiĆ«nt ruimtegebruik
  • minimaliseren van energie en water verbruik
  • natuurlijk bouwen, inclusief strobouw & natuurlijk stucwerk
  • gebruik van natuurlijk daglicht

Samenwerken

Esencio vindt het belangrijk dat u zich betrokken voelt bij het ontwerp-proces. We zien het dan ook als hoofdtaak veel met u te praten om uw woon of werk wensen te kunnen verwezenlijken.
Er moeten een hoop beslissingen worden genomen in een ontwerp-proces. Alle keuzes brengen wij helder in beeld om u weloverwogen besluiten te kunnen laten nemen.