Kernwaarden

Gezondheid

Gezondheid

Door damp-open te bouwen met zoveel mogelijk natuurlijke materialen, realiseert Rik gezonde woningen waar mensen gelukkig en gezond oud kunnen worden. Aangezien mensen in Europa het grootste deel van hun leven binnen door brengen is een gezond binnenklimaat erg belangrijk. Door non-toxische materialen te gebruiken en een gezond ventilatie en verwarmingssysteem toe te passen zorgt Rik dat uw huis of werkruimte een gezonde en daardoor fijne plek is.

Bruikbaarheid

Bruikbaarheid

De gebruikersbehoeften zijn voor ieder mens verschillend. Rik ziet het dan ook als hoofdtaak veel met u te praten om precies uw woon of werk wensen te kunnen verwezenlijken.

Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid gaat voor Rik vooral over milieubewustzijn. Het zorg dragen voor de natuur op korte en lange termijn zou onze eerste prioriteit moeten zijn. Rik past dan ook zoveel mogelijk materialen toe waarbij geen roofbouw is gepleegd. Tevens kijkt Rik naar het productie proces van de materialen. Met 5% aandeel aan het primaire energieverbruik behoort de cementindustrie bijvoorbeeld tot de grootste CO2 vervuilers.

Schoonheid

Schoonheid

Schoonheid heeft (vaak onbewust) een belangrijke taak in de wereld. Het heeft invloed op de gemoedstoestand van de mens. Rik rekent de architectuur tot de kunst. Echter anders dan kunst, is architectuur nooit vrijblijvend. Rik tracht dan ook tijdloze schoonheid te creëren.

Groenheid

Groenheid

Groene daken geven de bebouwde omgeving een groener aanzien, vormen een buffer bij regenafvoer en zorgen voor een langere levensduur van een dak. Door de massa van het groendak blijft een gebouw in de winter langer warm en in de zomer langer koel. Met een degelijk grondpakket op het dak is het zelfs mogelijk groente te verbouwen. Hoe leuk is dat!

Ambachtelijkheid

Ambachtelijkheid

Bouwen met je handen! Rik gelooft dat wat met liefde en aandacht gemaakt word beter is. Een materiaal wat hier uitermate geschikt voor is is leem. Leem is het oudste en meest gebruikte bouwmateriaal ter wereld. Met blote handen geef je vorm aan je eigen woon- of werkplek.
Een ander mooi materiaal, maar minder traditioneel, zijn strobalen. De eerste strobalen huizen werden eind 19de eeuw in de Verenigde staten gebouwd. Door ze te stapelen ontstaat heel snel een goed geïsoleerde woning. Ook hierbij is het heel goed mogelijk zelf mee te helpen aan het creëren van je eigen woon- of werkplek.